Den gyllene karavanen

Det är nya tider, annorlunda tider just nu och vi behöver alla anpassa oss till dessa. Är du nyfiken och intresserad i resan kan du anmäla dig utan att behöver betala in anmälningsavgiften.

Vi tar den när det är 100% säkert att retreaten blir av.

Låt oss, tillsammans, hitta våra egna skatter, gräva guld, leta efter våra sanningar, juveler och möjligheter.
Likt alkemisten reser vi ut till öknen för att hitta hem, hitta ljuset inom oss.
Vem är du, du nyfikna själ?
Ålder spelar ingen roll, men du bär på en längtan efter yttre och inre äventyr, efter magi och öknens gyllene sand.
Äventyrare är du och älskar snabba ryck, du vill släppa kontroll och följa landets och energiernas rytm.
Du längtar efter enkelhet och autenticitet, stillhet och givande samtal, du vet att det är i systerskapet vi kan hitta det bästa av alla världar. Du vill och ska koppla bort din vardag och telefonen för att kunna flyga iväg på just DIN sprakande matta.

En resa till Saharas visdom innebär långa bilfärder, strapatser, det innebär att du vet att resan är det som egentligen är värd allt, inte bara målet som vi så ofta vill tro. Att passera de magnifika Atlasbergen och meditera vid en av de höga topparna, ja det är livet det:)

Vi stannar till vid färgsprakande marknader, beundrar det lokala hantverket och ja, vi lyssnar på berättelser, på sagor om universella visdomar. Meditation, medvetenhet, mindfulness, högläsning, ja hur ska och vill vi öka vår medvetenhet?

Du har svaren inom dig, jag leder med trygg, respektfull hand, en hand som håller space så att du kan andas fritt. Fritt att lysa som den vackraste av alla stjärnor, gulden som solen och Saharas visdom. Som alla mina retreats är även den här en resa i sinnligheten ande, skapat för medvetna kvinnor i de gyllene åldrarna.

 

Galleri

Om Resan

02 okt: Ankomst till Marrakech
Övernattning på hotell och under kvällen har vi vi en skön välkomstmiddag och bekantar oss med varandra.

03 okt: Marrakech – Skoura
Tidigt på morgonen börjar det riktiga äventyret när vi plockas upp med 4×4 jeepar och beger oss söderut. Vi tvärar Tizi-n-Tichka pass vid 2260 meters höjd på vår väg mot Quarzazarte.  Här gör vi ett stop för att besöka Ksar Ait Ben Haddou, det var här karavanerna vilade på sin långa resa från Sahara till Marrakech. På toppen av ksaret har vi en vidunderlig utsikt och kan känna in landets magi.  Härifrån fortsätter vår upptäcksfärd mot Taourirt Kasbah och vidare mot dadlarnas dal, helt fantastiskt att se miljontals palmer som löper som en strid ström längs vägen, vi stillar oss i bilen, släpper taget om tankar och lita på de utmärkta chaufförerna som tar oss mot rosornas dal (här blir det stop för att kunna inhandla absolut ren rosolja) och vidare mot Skoura. Här stannar vi för middag och övernattning i en local riad/ hotel.

04/05 okt: Skoura, Todra gorges – Agdz
Efter frukosten leder oss färden mot vidare, vi passerar Sioura bergen med otroliga, energifyllda bergs formationer innan vi anländer till Agdz där vi kommer att stanna i 2 nätter. Platsen alltså, hur ska den beskrivas med ord. Själen hittar hem vid foten av det heliga berget. Det finns inga vägar, berget som har sitt ursprung i en vulkan, ja den heligas och hedras av människorna som bor här. Och vi, ja vi mediterar och rör oss vid flodens sandstrand, kanske liggandes på de vackra handvävda berber mattorna? Vi rör oss och bor bland miljontals dadelpalmer och vi känner, ja vi andas platsens, din energi. Det är verkligen magi och ett privilegium att äntligen ha hittat hit

06/07/08 okt: Agdz – Merzouga och Khamlia öken camp

Vi lämnar Agdz och dess berg som ser ut som en drake som ligger och bevakar platsen att fortsätter vår färd.  Naturligtvis gör vi kortare stop på vägen för att känna in tex Kasbah Ait Yul, besöker ngn marknad eller beundrar hantverk som görs längs vägen. Vi passerar städer som Erfoud och Rissani på vår resa mot Merzouga. Här väntar dromedarer på oss, men först välkomnas vi med en traditionell mynta the, berber är ett otroligt gästvänligt folk. Nu är det äntligen dags och ledd av erfarna guider, på dromedarernas rygg börjar vandringen mot vår camp för två nätter. Du kan sova fritt,bara med stjärnorna som tak eller, ja i lyxtält med skön säng:) Du väljer.

Dagen efter  och efter en riktig härlig frukost ger vi oss iväg mot Khamila  (Black village master of gnawa spirit music) ett unikt tillfälle att lyssna på musik och ja, upptäcka platsens, människans ande.

09 okt: Merzouga – Zagora – Quarzarzarte

Dags för offroad och bumpy roads, das att besöka nomad familjer, upplever öknens folk och berber byar längs vägen.

10 okt: Quarzarzarte – Marrakech 

11 okt: Hemresa

Den gyllene karavanen handlar om ”enkelhet”, tillbaka till ursprunget, vi ska stanna vid marknader, besöker lokalt hantverk, bli stilla inom oss. En karavan som reser i ett vackert flöde, stilla och medveten.  Enkelhet i oss, ni vet, platsen där allt bara  är, där vi återskapar kontakten med våra sinnen, med vår själ.

Resefakta

Rund resans pris: 1150 engelska pund som faktureras och betalas till Thenre Tours enligt faktura

Det är min vän och kollega Mitti Said och Thenre Tours som ansvarar för alla hotellbokningar, all transport och transfer, mat etc i Marocko dvs hela tekniska arrangemanget.

Det är till honom ni betalar reseavgiften som kommer att faktureras med betalning 30 dagar före avresan.

I resans pris ingår:

Alla övernattningar enligt programmet med del i dubbelrum på mycket trevliga ställen!

Det är ett absolut lyx camp i Sahara och en lodge i Agdz som är heeelt ljuvligt i sin enkelhet. I Ait Ben Haddou bor vi enkelt – men att få övernatta i en plats som är skyddat av Unesco, då får man avstå från lyx och gå in i platsen med förundran.

Alla transporter och transfer sker enligt program. Transfern flygplats t/r gäller om ni reser enligt de dagarna som står i programmet.

Helpension under rundresan, i Marrakech är det frukost som gäller.

Kostnad för ledning av detta ”gathering” i Marocko och för skapandet av en cirkel av ljus är 10 000 sek för privatpersoner. Önskas fakturering till företag tillkommer moms

Det är jag, Kerstin Sörbom som är ciceron för resan, dvs. jag skapar plats och utrymme för er att vara i gemenskap och i glädjen, håller i retreatens själsliga innehåll, samtalen, meditationer etc.

Anmälan och villkor:  10 000 sek betalas senast 30 dagar innan avresa,  här via faktura. Du får besked av mig när 4 deltagare är bokade för att sedan boka ditt flyg till Marrakech. Från Stockholm går det direktflyg med Norwegian Airlines.

Du kommer alltså att få två fakturor, en av Thenre Tours och en av Sinnenas Resor.

Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid förhinder eller avbokning. OBS: Jag bjuder in till resan när det är TRYGGT att åka. Det ska kännas fritt och härligt att resa och kunna ta emot det som bjuds in till. Skulle det bli omöjligt, dvs UD avråder från resor till Marocko så skjuter jag fram resa fram tills det är ok igen. Anmälningsavgiften kommer inte betalas tillbaka.

Reseförsäkring och ev. avbeställningsskydd kan tecknas via försäkringsbolag och bank.

I priset ingår inte:

Flygresa Sverige – Marrakech t/r

Måltidsdryck (förutom vatten)

Måltider i Marrakech detta av rent praktiska skäl.

Dricks – man lämnar alltid dricks i Marocko tex 1 väska att bära 5 dirham, chaufför, guide.

Vegetarian eller matallergier?   Ange det vid anmälan!

OBS: Minst antal deltagare 4 och max 10

 

Recensioner

Läs gärna i under tidigare resor, eller vitsord:) Om du vill kan jag även förmedla kontakt med tidigare resenärer.

Reseledare

Kerstin Sörbom

Vill du veta mer om mig, Kerstin, hur våra själsliga samtal kan se ut, lyssna gärna på podcasten "Själsligt" som du hittar på Spotify och Itunes.

Vidare hittar du information om mig här på hemsida under fliken OM

Anmälan

  Ditt namn (obl)
  Adress (obl)
  Postnummer (obl)
  Ort (obl)


  Faktureringsadress(om annan än adress ovan)
  Postnummer
  Ort


  Kontaktuppgifter

  E-post (obl)
  Telefon arbete (obl)
  Mobil(obl)
  Personnummer(obl, 6 siffror)
  Med att trycka på skicka, godkänner du villkoren för resan