Effortless - känn Marockos och din egen magi

Känner du, hör du din egen längtan efter att känna dig levande, lätt, närvarande?

Hör du din innersta röst som viskar att det är dags nu, dags att uppleva din skönhet, sinnlighet och äventyr, samtidiga?

Vi möts på denna underbara plats, i öppenhet och hämtar hem vår inneboende kraft och skönhet. Nu är det dags för oss ljuvliga kvinnor att tillsammans fylla dagarna med glädje och skratt, med stillhet och medvetenhet.

I Marrakech upplever vi historiens vingslag och känner på dess inspirerande och livliga puls.  Vid havet möter vi Atlantens vågor, Saharas sand, samtidigt som Atlasbergen omfamnar och håller oss.

Allt vi behöver finns här, väntar på oss så att vi kan mötas och fira allt vi är, och det, det är det vackraste som finns.

Galleri

Om Resan

Inspiration, livslust, glädje, sol, värme, dans, skratt, vila, återhämtning, ja vad glömde jag: Återknyta kontakt med din mjuka YIN energi.

Är du redo att ses igen, redo för äventyr och de vackraste av miljöer, att vara nära dig och andra? Längtar du likt Alexandra och mig efter gemenskap och att leva med ett öppet hjärta? Hoppas, hoppas att orden vibrerar i dig.

Den här mycket speciella resan börjar i Marrakech, här möts vi i en av stadens häftigaste, vackraste och finaste riader.

Hur kan jag kunna beskriva platsen? Riaden ligger i en liten liten gränd, mitt i den gamla stadsdelen, i medinan. Här andas du kraftfulla energier, traditioner och kultur. Det gamla möter det nya, kaklen, mosaiken de skapar de vackraste av alla mönster, det är drömmig, det är ljuvligt och ja, katten spinner vid dina fötter.

Det är inte bara en underbar plats utan här hittar du även kreativa, skapande människor, allt växer fram i och ur hjärtat, med ansvar för miljön, med ansvar för människorna som lever här.

Här börjar vår resa som ska leda oss inåt, in i oss själv, här grundar vi oss och skapar kontakt med moder jord. Vi släpper taget om energier, om tankar och känslor som inte gynnar oss längre och börjar vår resa mot det vi längtar efter. Här börjar resan som ska öppna oss för livets skönhet, för känslan att det är faktiskt underbart att få leva. Med dig hem, förutom alla yttre intryck, får du även konkreta verktyg så att livet därhemma kan integreras i det som du har fått uppleva under vår vecka i Marocko. Eller tvärtom, det som du har fått uppleva, utveckla, känna ska integreras i ditt liv, i din vardag där hemma. Nu ska vi inte ens prata om alla dina medresenärer, dessa själar som du lär känna och förhoppningsvis skapas nya vänskapsband som håller i ”evigheter”.

Marrakech, klingar det an i dig, lockar det med sina gränder, med sin Medina, med hamam, med couscous, människorna, böneutrop och kameler? Historien, den känns i de stadsmurens tjocka väggar, den finns runt varje gathörn, i varje vrå av staden. Magnifika kungliga palatser trängs med enkla hus, palmer med torr luft, alltid, vart du än går så följer de magnifika Atlasbergen dig med sin blick.

Du har tid att strosa runt gränderna, att se, känna, lukta atmosfären, magin, tid att gå på hamam och tid att meditera på riadens tak innan frukost.

Efter 2 nätter lämnar vi Marrakech och fortsätter vår resa mot den häftiga kusten här i Marocko.

Atlanten, den är vild, så vild och kraftfullt och ja, den är bara helt otrolig häftig.

Det är här, i Tasgua Yan, ca 1 timme söderut från den lilla hamnstaden  Essaouira, vi börjar stilla oss, lyssna på vår längtan och delar vår visdom – och ja, här ska vi verkligen öppna oss för att leva i hjärtans magi. Tasgua Yan ”hittade” mig för flera år sedan, det var kärlek vid första ögonkast och ja, jag grät när jag stod här på terrassen för första gången och bara visste att det är här vi har möjlighet att hitta allt, allt vi någonsin har längtat efter. I sin enkelhet ger dig platsen och människorna utrymme att bara vara, att andas, känna in, lyssna på dina andetag. Sedan dess har jag haft förmånen att leda flera grupper dit där alla var överens om: Detta är en helt otrolig, kärleksfull, vacker, en speciell plats som de flesta aldrig har sett och fått uppleva tidigare. I all enkelhet finns all skönhet och öppenhet. Här lever man i kontakt med alla element, med naturen och med kulturen. Man tar hand om varandra, känner och respekterar varandra. Det är personligt och det är så vänligt som det kan bli, glömde jag att nämna den goda maten?!

På morgonen är det min käre. passionerade och kunnige vän Alexandra som kommer att leda oss i mjuk YIN yoga och därmed visar oss kroppens skönhet och kraft, dess förmågan till njutning, närvaro och healing. Energierna får flöda fritt, kroppen väcks på ett naturligt och vackert sätt. Om det finns möjlighet så vill Alexandra gärna bjuda på en skön, lugn yoga pass till, under eftermiddagen eller kvällen, vi håller just det lite öppet.

Efter frukosten följer vi dagens rytm som ger oss möjlighet att tex. ta en mindfull walk vid stranden, en stunds meditation på gräsmattan, utflykt till surfstället om vädret och vind tillåter. Eller så kommer dromedarerna till oss och vi tar en tur vid stranden bara för att känna dess rytm och lyssna på havets vågor. Varje dag möts vi i en stund gemenskap, meditation, i en stund Mindfullness och inspiration. Högläsning kan varvas med dans, ja, vi är tillåtande, vi är öppna för det som sker.

En dag tar vi oss till hamnstaden Essaouira som sägs vara Marrakechs lillasyster. Det är ljuvligt att upptäcka stadens hjärta, strosa vid hamnen och se hur fiskebåtarna vaggas mot varandra. Det är enkelt här, att hitta i den lilla staden och det har visat sig att det är här det flesta av shoppingen sker:) Att ta en nousnous (halv kaffe halv mjölk) i någon av caféerna, njuta av färsk fisk som lunch, det är verkligen en upplevelse för alla sinnen. Sedan kan de som önskar välja att ta en tur på en arabhingst, en galopp vid stranden. Den känslan av frihet och lycka, det är svårt att möta av något annat:)

     

Naturligtvis kommer vi att ta en stop i ett av de lokala ställen där det säljs ren argan olja. Det är här kvinnorna kan få jobb, mötas, tjäna lite pengar och ja det är här du får möjlighet att inhandla det rena ”oljeguldet”, hahaha, begreppet kom jag precis på. Att olja in din kropp med arganolja, kanske skämma bort ditt hår etc, ja, gissa hur ljuvligt det är:)

Det som alla retreats har gemensamt är att det är DU tid, vilket innebär:

Mobilfritt förutom fotografier, kanske bryta någon vana, ngt beroende, tänk så befriande!

Jag bjuder in till själsliga samtal, de som berör tankar, funderingar och känslor som du kanske annars inte har utrymme att prata om.

Sådant som är viktigt på riktigt, glömde jag även det där som utgör att livet är lite magisk, mystisk.

Det är min käre vän och retreatpartner Alexandra som leder oss i mjuk yoga på morgonen när vi stillar vi är vid havet. Här har vi även möjlighet att utforska klangskålarnas vibration som ska leda oss in i en fördjupad kontakt med våra kroppar och själar.

 

 

 

Resefakta

Dag 1   Ankomst till Marrakech, transfer till riaden där vi ses för middag och ja, för att lära känna varandra.

Dag 2   Marrakech – vi träffas på morgonen för ett första möte, det är dags att ”landa” att börja känna in, att skapa kontakt med dig själv. Sedan fortsätter dagen med ett besök i den bubblande souken, bege dig med alla dina sinnen på en upptäcktsresa!  Färgerna, hantverk, människor, allt vibrerar i detta underbara land. Det är dags att andas in moder Afrikas energi.

Dag 3  Transfer till Tasgua Yan och på eftermiddagen njuter vi av vår första hormon yoga session med Alexandra. Dags att grunda oss, omfamna och andas in oss och platsen.

Dag 4 – 5  Tasgua Yan är ett berber namn och betyder på svenska: någonstans ingenstans och det är här, i dessa miljöer vi får utrymme att leva i vår medvetenhet. Hormonyoga som leds av Alexandra på morgonen, sedan tar jag över och vi  är i flöde med meditationer, promenader vid stranden, ritualer, stillhet, dans, samtal, systerskap, hamam och spa, ja, de har byggd en heeelt ny anläggning om du vill och längtar, ta en surflektion.

Dag 6     Vi tar oss till hamnstaden Essaouira och ja, det är en mycket speciell plats där du kan utforska hamnen, supermysiga shops och caféer- Om du vill finns det möjlighet till ridning på araber hästar på vägen hem. Vilken upplevelse det är och ja, en stop blir det för att köpa argan olja. Googla på det om du inte är bekant med det än.

Dag 7     Återresa

Din investering:   8 000 sek för guidningen av Kerstin och Alexandra. Yin yoga med Alexandra på morgonen, vid havet, dagliga övningar i Mindfullness, meditationer, ceremonier.

En gemensam välkomstmiddag

En dagsutflykt till Essaouira inklusive bla stop hos ett Argan kooperativ samt transfer.

Du betalar separat och på plats:

Riad i Marrakech 2 nätter inklusive frukost. Räknar med ca 150 Euro rumspris, dvs 75 Euro per person/natt i delat dubbelrum

5 nätter på Tasgua-Yan inklusive helpension. priser ser du på hemsidan.

Lunch i Essaouira bekostas själv samt lunchen i Marrakech

Transporter och transfers enligt följande:

Flygplats/riad, 150 sek sek enkelväg om du är ensam i transferbilen. Naturligtvis samåker ni om ni är fler som kommer med samma flyg

Transport Marrakech – Tasgua Yan, samt Tasgua Yan – avrese flygplats  (Agdir eller Marrakech) ca 300 sek per väg.

Transfer priser beror på hur många ni blir som delar bil.

Måltider och dryck under resan.

Flyt till Marrakech t/r eventuellt är det bättre att flyga hem via Agadir!

All dryck

Dina egna, personliga utgifter

Aktiviteter som du kan välja separat såsom ridning, surfing etc.

Tips: Vill du stanna lite extra i Marrakech tex? Det är enkelt att förlänga resan:)

Tyvärr kan jag inte bli tydligare med transfer priserna etc. Valutakurserna ändras, priser på plats förändras. Att ni betalar allt på plats innebär att kostnaderna hålls nere men samtidigt behöver ni vara lite flexibla med omkostnaderna.

Bokningsregler

Vid bokning får du en bekräftelse av oss samt en faktura på anmälningsavgiften som är  4 000 sek. När anmälningsavgiften är betalt så är bokningen bindande för båda parter och du bekräftar även att du tar dela av all information vi skickar ut. Resterande belopp betalas på faktura 30 dagar innan avresa.

Inom god tid före avresan skickar vi ut information som berör passbestämmelser, reseförsäkring och vaccination samt annan praktisk information
Se igenom din reseförsäkring: Du måste ha en heltäckande reseförsäkring som ger fullgott skydd vid sjukdom och olycksfall, skall dessutom täcka kostnader vid ev hemtransport.

Meddela oss om du har några särskilda behov eller/ och önskningar, tex om du är allergiker

Följande regler gäller för avbokning av resa:

Avbokar du din resa tidigare än 30 dagar före avresan gäller ingen återbetalning av anmälningsavgiften.
Vid 30 dagar före avresan eller senare betalar du hela kursavgiften, dvs 8 000 sek
Avbokning vid sjukdom: All återbetalning regleras direkt av försäkringsbolaget, teckna en lämplig försäkring
Du kan överlåta din plats i gruppen till en annan person

Pga av Corona gäller följande: Skulle det visa sig inte möjligt och lämpligt att resa till Marocko i april så som vi önskar, kommer vi med besked minst 30 dagar före avresa. I så fall återbetalar vi alla kostnader, dvs anmälningsavgift.

Varmt, varmt välkommen och hör av dig om det är något du undrar över!

Minimum deltagare 6 personer

Vid fakturering till företag tillkommer moms

Varmt välkommen!

Recensioner

Resan infriade till max. programmet var mycket bra, platserna vi bodde på var så speciella och fina, maten var en "underbar resa" i det marockanske kök. Kerstin var obeskrivlig, så engagerat, kunnig, rolig och omtänksam. Tack för en mycket bra start in i 60 åra.

Det har varit en underbar resa till ett underbart land. Att ha dig som arrangör var en fullträff. Inget har kunnat vara bättre. Du har tänkt på allt och allt har varit det bästa! Tack för ditt kloka, professionella och intelligenta förhållningssätt Kerstin, du är fantastisk!!

Jag tänker att din roll som guide eller öppnare av möten är så central och stark men du är ödmjuk. Du är bron mellan världarna, väktaren som släpper in när stjärnorna står rätt och då Bjuder du in så att det sprakar.
Lycka till på resan!
Kram

Resan blev så mycket mer och bättre och underbarare än jag kunde drömma om! Tack! Vilket systerskap ni skapade! Er välvilja och kärlek genomsyrade hela tiden dagarna i Marocko! Verkligen härligt att känna kraften i vad kvinnor kan skapa tillsammans. Det har jag med mig hem! Så inspirerande du är och gedigen! Och vilken känsla för platser och människor! Och att du delar allt...kunskap, tips....allt! Jag upplevde hela arrangemanget som generöst, flödande och kärleksfullt! Bra balans mellan retreat och Marrakech ;-). Hoppas kunna åka med på något nytt arrangemang nästa vår!

Tack för en fantastisk resa! Den har efterverkningar på mitt liv som jag inte kunde förutse innan. Vi kommer ses igen, det känner jag mig 100% säker på, ser fram emot när vi ses igen!

Må gott bästa Kerstin!

Veckan i Marocko blev helt magisk, och det berodde inte bara på de underbara miljöerna. För första gången någonsin fick jag en äkta känsla och insikt om att jag faktiskt räcker till för den jag är och inte bara för det jag gör.

Reseledare

Kerstin Sörbom

Leder och inspirerar med kärlek, öppenhet, kunskap, erfarenhet, och glädje

Lovely Alexandra Lövqvist

Leder oss med mjuk YIN yoga och hennes kunskaper och visdomar som berör kvinnokroppen, hormoner ja och framför allt med ett öppet hjärta.

Anmälan

  Ditt namn (obl)
  Adress (obl)
  Postnummer (obl)
  Ort (obl)


  Faktureringsadress(om annan än adress ovan)
  Postnummer
  Ort


  Kontaktuppgifter

  E-post (obl)
  Telefon arbete (obl)
  Mobil(obl)
  Personnummer(obl, 6 siffror)
  Med att trycka på skicka, godkänner du villkoren för resan