Våren på Gotland: Bli ett med naturen

OBS: Vi vet att det är osäkra tider och det kan vara svårt att anmäla sig till ett evenemang. Samtidigt kan det vara så bra och meningsfullt att ha något ljuvligt att se fram emot. Därför erbjuder vi dig nu: Ingen anmälningsavgift samt kostnadsfri avbokning fram tills 14 dagar före retreaten Det finns ju naturligtvis även möjlighet att vi flyttar fram retreaten, vi följer lagen och rekommendationer och vi måste känna att det kan bli bra, riktigt bra! Vi har en dialog helt enkelt. Särskilda tider kräver särskilda åtgärder!

När vårens energi ligger i luften och naturen förbereder sig för att stå i sin fulla glans. När känslorna spirar, våra sinnen längtar efter skönhet, efter syrenens doft och solens värmande strålar.

Då är det dags att lyssna på naturens och din egen, innersta kall och öppna dig för livet, igen. Det är i det naturliga flöde vi finner ro, acceptans, livslust och vår mening.

Vi möts på en helt otroligt vacker plats, Villa Salthamn på ljuvliga Gotland. Här, en stenkast från havet, kan vi känna oss ett med elementen, här låter vi de yttre energierna förenas med vår kropp och själ. I en enda rytm, i harmoni och äkthet med det som är och alltid varit.

Här får våra hjärtan sjunga den vackraste av alla låtar:  Om kärlek till moder jord, till oss och till livets eviga flöde.

 

Galleri

Om Resan

Längtar du efter att andas hav och vara ett med naturen, känna din egen läkande kraft, din njutning, sinnlighet, skönhet och livslust?

När vi skapar plats och lyssnar på vår själs längtan, då händer det. Det vi längtar efter, det som skapar mening, harmoni, kraft, sinnlighet och livslust, det växer fram, det fyller oss och det är i och ur den platsen vi ska leva våra liv. I och ur hjärtat, i medvetenhet.

Det är i enklang med naturens eviga flöde vi skapade retreaten.

Allt kan hända när Kerstin bjuder in till meditationer, till öppna samtal, till dans, lägereld och promenader vid stranden. Vi övar oss i medvetenhet, njutning, att känna och leva med alla våra sinnen.  Bad i havet, hmmm, javisst för de modiga och kanske kanske efter ett bastubad, annars är det poolen som gäller:)

Kerstins berättelser som handlar om alkemin och visdom, om djupa kunskaper och ja, ibland om roliga historier som väcker till härliga skratt och bjuder in  till stilla stunder med eftertänksamhet. Framför allt handlar möten med Kerstin och dig om att väcka din kraft, din livslust, att se hur naturen, hur elementen samspelar med dig, om du lyssnar och, om du ger dig hän. Kerstin leder dig på din resa, med en mycket ödmjuk, trygg, rak och kärleksfull hand. Hon ser DIG och skapar därmed en tillitsfull plats där du verkligen kan öppna dig, släppa taget för att sedan fylla dig med det du längtar efter. Våren med all sina färger, sina dofter, sin skönhet och förväntans lust, den ska speglas i dig – i den du är, i själv kärlek.

Underbara Alexandra leder oss i att sakta och varsamt väcka våra kroppar på morgonen. Hennes MediYoga Hormonbalans pass, de är inte bara härliga, utan de sätter våra hormoner igång, ojojoj:) Naturligtvis är passen skapade till att följa vårens energier:) Njutning, sinnlighet, rörlighet, flöde, omsorg, vänlighet, livskraft, glädje och balans, det är det hon förmedlar.

Det är Salthamns ljuvliga värdinna, Jaqueline, och hennes  kollega Sophie Wikström som med mycket kärlek, kunskap, passion och ja, energi, kommer att leda oss till det jag kallar ”naturens mat”. Med medveten och ”mindful” njutning stimulerar vi vår kropp, ja vi omfamnar hela oss. Mat är njutning för alla sinnen, med alla sinnen. Ohhh, lukten av en god gryta, känslan när vi tar i en saftig frukt som, synen av naturens mirakel, jag menar, ser du hur häftig bladpersiljan ser ut?  All mat är naturligtvis närodlat, men Jaquelines och Sophies nyfikenhet kommer öppna våra smaklökar även för nytt, spännande, det som naturen och våren här på Gotland levererar. Maten ska stödja kroppens hårda arbete, ge den lust, kraft och energi att vara frisk, så att vi kan leva ett rikt liv i samhället, med oss och vår familj som vi önskar och längtar efter.

Nytt för retreaten: En unik inbjudan till att skapa ett band av systerskap, av öppenhet, ödmjukhet och tolerans där alla vi får vara precis så som vi är. För att du ska kunna fortsätta på din resa, finna stöd i dina funderingar, känslor och tankar kommer du att bli bjuden till den slutna Facebook gruppen: Wisdom of Nature som leds av Kerstin.

Det är här och nu vi möts på en plats där du kan få inspiration med in i din vardag och följa med naturens naturliga rytm.  Yogaövningar, matinspiration, meditationer och affirmationer, tänk dig – vilket härligt, kreativt och kärleksfullt liv du skapar!

En dag kan se ut såhär:

08:00 – 09: 30 Hormonyoga med Alexandra

09:30 – 10:30   Frukost/ brunch

10:30 – 12:30    Meditation, samtal och/ eller aktivitet med Kerstin

13:00 – 14:00    Lunch

15:00 – 17:00    Inspiration för att leva i medvetenhet och njutning (mat/ dryck / övningar)

18:30                  Middag

20:00                 Kvällsmeditation / samtal vid elden, möjligtvis en mjuk yogapass till

Det kommer att finnas tid för bad i poolen, bastu och medvetna långa promenader vid havet. Vi kommer att dansa under dagarna/ kvällarna, Jacqueline kommer att berätta mer om sin passion till matlagning samt dela med sig av sina kunskaper som sommelier.

 

Resefakta

Wisdom of nature:  SPRING

Ankomst: Torsdag 6 maj. Första möte kl 15:00

Avresa: Söndag 09 maj. Avslut efter lunch 14:00. 

Pris: 6 500 kr inkl. boende och måltider, exkl. resan. till privatpersoner

Vill du delta i enstaka dagar: Kostnad för en heldags retreat inkl. program, brunch och middag: 950 sek per person

Retreaten betalas senast 30 dagar före resan.

Priset inkluderar:

3 övernattningar i enkelsäng i dubbelrum, (tillägg för enkelrum tillkommer med 100 kr per natt).

Helpension med måltider av högsta kvalité, närodlade och ekologiska (så gott det går)

Hormon/ Medi Yoga på morgonen

Mindfulnessövningar,  guidade meditationer, samtal och andra ”roligheter”, vi ska komma i kontakt med vår medvetenhet, med våra sinnen, med vår kraft och livslust.

Brunch och middag , smoothie till mellanmål. Dygnet runt fri tillgång till frukt, nötter, te & kaffe.

Tillgång till uppvärmd inomhuspool och bastu med relaxavdelning

Det är mobilfritt som gäller:)

Medlemskap i den slutna Facebook gruppen: Wisdom of Nature, en holistisk kvinnocirkel som sträcker sig över ett helt år, över alla årstider.

Vid fakturering till företag tillkommer moms

Obs: Max 12 deltagare

I mån av plats går det bra att komma över dagen om du har eget boende på Gotland, reducerat pris. Om du reser från fastlandet rekommenderar vi, om möjligt och av miljöskäl,  färja som du bokar via Destinationgotland, kanske kan några av er samåka? Flyg kan bokas via SAS eller BRA

2 retreat gäster hjälper till med att lägga upp mat, duka, duka av, plocka i diskmaskinen, men inte laga mat). Grupper om 2-3 personer
hjälper till vid varje måltid 30 min innan & förre varje måltid. Det kallas Karma yoga och ger samspel, samtal och ja, inspiration:)

Salthamn har ett nytt hälsoekologiskt synsätt, med ayurvedisk inriktning. Alla måltider tillagas av Jacqueline Raymond som är köksmästare och sommelier och hennes kollega  Sophie använder de finaste ekologiska råvaror hon kan få tag på och sina egna hemodlade örter, tillagade med kärlek och omtanke. Du kommer att få smaka på gotländska delikatesser och läckerheter där bl.a. hälsosamma smoothies, hembakade bröd och frökex och chips på färsk lotusrot ingår. Maten som en sinnlig symfoni:)

 

Recensioner

Reseledare

Kerstin Sörbom

För retreat ledaren Kerstin handlar livet om stories. Att hitta berättelser, helheter, möjligheter och att skapa en plats där vi kan hitta vår egen sanning. Vilket liv vill du leva, vad behövs för att du ska komma dit? Våga möta utmaningar, ser större sammanhang och blir hel. Hon SER människans inneboende potential och möjligheter och skapar en trygg plats så att du kan växa och utvecklas.
Med en 3 årig utbildning som samtalsterapeut hos HumaNova i kunskaps bagage och en stor portion entusiasm och passion startade Kerstin, året var 2005, sitt första företaget i Sverige, då med fokus på individuell samtalsterapi samt parterapi. I många år åtog hon sig uppdrag som ledarskapskonsult, reseproducent coach för att för 5 år sedan hänge sig sin livsuppgift att öppna människors hjärta, att se det vackra i livet, medvetet för att bli hel. Det var då hon startade Sinnenas resor med visionen att leda kvinnor till unika energiplatser runt om i världen. Här bjuder hon in till helande och utforskande retreats, framför allt till Marocko men även till Alperna och inom Sverige.

Kerstin är utbildad ekonom i Tyskland, 1989 flyttade hon till Sverige och fortsatte sitt liv här i Stockholm.

Alexandra Ek

Alexandra är MediYoga lärare och terapeut utbildad vid MediYoga Institutet i Stockholm med fördjupning inom Hormonbalans och Mindfulness och Diplomerad Mindfulnessinstruktör. Bakgrund: PhD och Fil. Mag och jobbar inom lungforskning. Hon har sedan flera år lett många uppskattade pass i olika studios i Stockholm och har nu Hormonbalans, Strålande kvinna på YogaMana (www.Yogamana.se) och Yoginis&Friends (www.yoginis.se) i Stockholm. Hon brinner för det mjuka feminina och hennes förhoppning är att kunna leda kvinnor till att hitta en inre glädje och förundran för sina fantastiska kroppar, precis som de är, få blomma och känna vördnad för livet och sig själv. Efter att själv ha upptäckt vilka värdefulla verktyg yoga och mindfulness är för inre välbefinnande, styrka och hälsa brinner hon för att få förmedla det till andra för att kunna njuta fullt av livets alla färger.

Jaqueline Raymond

Jacqueline är entreprenör och konsult, köksmästare och sommelier. Jacqueline arbetar för att skapa en oas på Gotland med odlingar, permakultur och spännande arkitektur dit människor kan komma för att njuta, vara och hitta hem. I Villa Salthamn och Sjöstugans matsal arrangerar hon konferenser och en mängd unika middagserbjudanden. Tidigare var Jacqueline köksmästare och sommelier på anrika Nöjeskrogen Hamburger Börs i Stockholm som hon även var delägare i under många år. Hon skapar konst och skönhet med råvarorna och unika smakkombinationer som förgyller den totala upplevelsen.

Anmälan

  Ditt namn (obl)
  Adress (obl)
  Postnummer (obl)
  Ort (obl)


  Faktureringsadress(om annan än adress ovan)
  Postnummer
  Ort


  Kontaktuppgifter

  E-post (obl)
  Telefon arbete (obl)
  Mobil(obl)
  Personnummer(obl, 6 siffror)
  Med att trycka på skicka, godkänner du villkoren för resan