Nyårs äventyr till sahara

Ett fantastiskt äventyr

som leder oss från myllrets Marrakech över de mäktiga Atlasbergen vidare till de oändliga vyerna som Sahara erbjuder

och så avslutar vi vid Atlantens vilda kust.

 

Galleri

Om Resan

Preliminärt program:

27 december: Vi anländer till Marrakech och installerar oss i vårt hotell. Välkomstmiddag

28 december: Direkt efter frukost tar vi oss ut till gamla staden och souken där vi får en känning av 100 och en natt. Intensiva färger, myller av människor, shopping, hantverk, ormtjusare och gycklare. För den som vill kan ett besök på hamam vara ren njutning, eller känns det lockande med en tur med häst och vagn till Les Jardin Majorelle som en vacker oas mitt i den nya staden.

29 december: Tidigt på morgonen börjar äventyret när vi plockas upp av vårt team och vi beger oss söderut mot Atlas bergen. Vi tvärar Tizi-n-Tichka pass på vår väg mot Quazazarte.  Här gör vi stop för att besöka Kasbah de Telouet, ett urgammalt hem som tillhörde Pacha Glaoui. Utanför staden hittar vi sedan världens största filmstudios http://www.atlasobscura.com/places/atlas-film-studios där bl. a. Star Wars och Lawrence of Arabia spelades in. Här gör vi stop för ett besök och vad sägs om en tour ut till stenöknen på 4 hjulingar? Ett hisnande äventyr. Vidare färd mot Kasbah Ait Ben Haddou, en verkligen magisk plats där vi checkar in på hotell. Om tiden tillåtas tar vi oss en promenad upp till högsta toppen för att beundra solnedgången.

loisirs-hotel-tasgua-yan-03

30 december: Vi spenderar dagen med utflykter i närområdet, häng vid poolen och ger möjlighet till en ridtur runt Ait Ben Haddou.

31 december: Idag når vi småningom saharas öken där vi bor vi i lyxutrustade tält med egen toalett/ dusch (dock inget internet). Det är nyårsnatten och jag/ vi lovar att det kommer att firas – på ett traditionellt och fantastiskt sätt.

1 januari: Sahara, dagen där du kan upptäcka öknens magi. Kanske vill du bara ligga stilla på en stor kudde och begrunda livet eller lockas du av sand surfing, rida kamel och besöka en nomad by? En spännande och häftig upplevelse, vad du än gör – eller inte gör.

2 januari: Vi vaknar när solen går upp över Erg Chebbis vackra sanddynor och lämna ökencampen efter frukost. Vår väg leder oss till Taroudant, med sin gamla stad och sin souk även kallat för little Marrakech. Här stannar vi över natten

3 januari: Nu lockar Atlantens kust med sina kraftfulla vågor, med surfing, hamam, golf, hästridning och mycket annatJ Vi tar oss till utkanten av Agadir där vi stannar i två nätter.

4 januari: Agadir

5 januari: Det är dags att lämna Agadir och följa kustvägen upp till Essaouira, en mycket vacker och vild hamnstad. På vägen passerar vi otaliga arganträd där ni kanske har sett bilder på getter som klättrar och plockar nötterna.

6 januari: Essaouira – Marrakech, färden tar ca 3 timmar och lämnar tid över för nytt besök i souken, eller annat som vi längtar efter under vår sista dag i Marocko.

7 januari: Dags för hemfärd till Sverige.

 

 

 

 

Resefakta

 

soulful-writing-3

testimage2

 

 

Recensioner

"Det har varit en underbar resa till ett underbart land. Att ha dig (Kerstin Sörbom) som researrangör var en fullträff. Inget har kunnat vara bättre. Du har tänkt på allt och allt har varit det bästa! Tack för ditt kloka, professionella och intelligenta förhållningssätt Kerstin, du är fantastisk!!" Malin

Reseledare

Kerstin Sörbom

Jag älskar rörelse, upplevelser, vinden som smeker min kind mitt i farten.
Musiken i bilen när vi färdas igenom oändlig landskap och som för känslan vidare till magiska äventyr. Möten med kulturer, leenden i andra människors ansikten när vi får titta i varandras ögon.

Att få leda dig till kraftplatser där du bara känner att här, här kan jag expandera, andas in i djupet av min själ. Det är det jag brinner för. Att skapa en oförglömlig upplevelse, tillsammans med dig!
Att jag har arbetar inom resebranschen i runt 30 år, gärna med otroligt spännande och exklusiva resor är inte direkt någon nackdel:) Som samtalsterapeut och coach är jag lyhörd och älskar att möta människor precis där de är. Nu förbinder jag mina erfarenheter och erbjuder exklusiva resor där du/ ni verkligen ska uppleva era livs äventyr.

Anmälan

  Ditt namn (obl)
  Adress (obl)
  Postnummer (obl)
  Ort (obl)


  Faktureringsadress(om annan än adress ovan)
  Postnummer
  Ort


  Kontaktuppgifter

  E-post (obl)
  Telefon arbete (obl)
  Mobil(obl)
  Personnummer(obl, 6 siffror)
  Med att trycka på skicka, godkänner du villkoren för resan