Sinnlighet, njutning och mindfulness i magiska Marrakech

Ingen är gladare än vi att bjuda in er till maaaaaagiska, härliga dagar i Marrakech, till hamam, till shopping, till utflykter och till – ja morgonmeditation på riadens tak!

En långhelg i gemenskap, i glädjen och njutningens tecken – för dig som älskar att skämma bort dig, som älskar att utforska och möta nya världar.

 

 

Galleri

Om Resan

Det känns alltid som ett privilegium att få bo här, mitt i den gamla staden, i Medinan och i en vacker, noggrann utvald riad.  Vi börjar morgonen på riadens tak, sträcker på oss till ljudet av fågel kvitter och kanske (haha, rätt så säkert) får vi besök av ngn katt som springer runt bland takåsarna. Det känns som om livet är härvarande! Intensivt och färgglad.

Härifrån kan vi ”slänga” ut oss i vimlet, in i äventyret och in i sinnligheten, i allt Marrakech har att erbjuda. De smala gränderna, hantverkarna som snidar, som sy, handlarna som säljer sina färska örter och sina grönsaker och sin frukt. All tingeltankel som blandas med riktiga rariteter, bakom varje hörn hittar du nytt, annat, – ack så ljuvligt det är att upptäcka, att våga gå vilse, att se höra och känna.  De färggranna tofflorna/babuscherna, ja du kan välja färg och tofs de görs bara för dig! Lyktor och lampor, vissa hand hamrade andra ….. keramiken, den behöver jag väl inte skriva så mycket om? Kuddar, tyger, kläder, glas och korgväskor.

Mitt tips: Kom med en tom resväska eller boka en extra om du flyger med Norwegian . Handlarna älskar att pruta, men de är aldrig påträngande. Man gillar att mötas, skratta och le.

Njut av oförglömliga solnedgångar på restaurangens tak där atlasbergens snötäckta massiv långsamt försvinner i natten.

24171862_10213095648299683_2111899970_nMarrakech förtrollar med sin mångsidighet. Kristna, judar och muslimer lever och jobbar sida vid sida. I decennier har Europas modeikoner vallfärdat hit.  Le Jardin Majorelle med sitt berbermuseum är nästan ett måste när man är här. Du kan beundra Yves Sant Laurents trädgård med sina färger, och växter. Det är en ljuvlig utgångspunkt för att besöka den moderna stadsdelen med sina utsökta små butiker.

Att människor har lockats till Marrakech kommer du att förstå när du sitter vid en av de många uteserveringarna vid stora torget, Jemal El Fnaa. Det är som livet sker här, med alla människor som strosar och som handlar, med ormtjusarna som du hittar bara här, åsnor och storytellern som berättar gamla sagor. Det är musik, det är möten och mat som gör torget som en magnet för turister och för marockaner.

Missade nästan att nämna de helt underbara spa behandlingarna som finns här. Naturligtvis finns spa riaden, men du kan ju även prova på en av de många andra som finns här. Att låta en annan kvinna skrubba dig, ren och len, det är verkligen en upplevelse. Tanke och känslomässigt kan du bestämma dig att lämna vardagen, bekymmer bakom dig och förnyas – på alla möjliga plan. För mig är det en ritual. Så snart jag kommer till Marocko går jag på hamam och så är jag DÄR, på plats. Arganoljan som man kan smörja in sig med efter behandlingen och som bara finns i Marocko – jag säger bara muuuums för huden! Ett besök på hamam  är inte bara som en juvel för din kropp och för dina sinnen utan även en skön avkoppling från all ”liv” som finns utanför.

Låt mig lova dig några oförglömliga dagar här i min och min dotters älskade Marrakech.

Vad sägs om en heldag utflykt upp till de vilda atlasbergen?! Att besöka ett kvinnokooperativ för att inhandla den rena arganoljan som inte finns att få tag i här i Sverige, att beundra det otroliga hantverk och livskunskaper som berberkvinnorna g flätar in i sina mattor. Att få vandra en kort sträcka och andas in den otroligt rena luften högt uppe i bergen (eller blir buren av mulor) det är sannerligen en annorlunda upplevelse.

Yves Saint Laurents Museum, Jardin Majorelle, spännande restauranger, det moderna Marrakech, det finns sååå mycket att upptäcka och förälska sig i. Min dotter Hannah och jag visar våra smultronställen så klart:) Som så ofta är de riktiga pärlorna inte så synliga…

 

       

Resefakta

Resans pris är:  9 500 sek per person

I resans pris ingår:

Alla övernattningar (dvs 4 nätter) enligt programmet med del i dubbelrum på en riad.

OBS: PGA av begränsat antal rum på en riad kan det bli aktuellt att ni bor på olika, men alldeles i närheten av varandra. Detta meddelas vid bokning.

Morgonmeditation inkl. mindfulness på riadens tak på morgonen.

Alla transporter och transfer sker enligt program. Transfern flygplats t/r gäller om ni reser enligt de dagarna som står i programmet.

En heldagsutflykt till Atlasbergen, där ingår lunch.

Ett besök på hamam inkl. skrubbning. Önskar ni tilläggsbehandlingar betalar ni på plats.

Inträde till Jardin Majorelle och Yves Saint Laurent museum.

I  Marrakech ingår frukost samt en välkomstmiddag.

IMG_3850Det är jag, Kerstin Sörbom som tillsammans med min dotter Hannah som visar er vårt Marrakech:)

Anmälan och villkor:  När du fått din anmälan bekräftad betalar du anmälningsavgiften som är 3 000 sek per person. Resterande summa dvs 6 500 betalas senast 30 dagar innan avresa, även här via faktura.

Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid förhinder eller avbokning.
Reseförsäkring och ev avbeställningsskydd kan tecknas via försäkringsbolag och bank.

I priset ingår inte:

Flygresa Sverige – Marrakech t/r   Från Arlanda går det direktflyg på onsdag, hemresa behöver det bytas flyg beroende vilket flygbolag man väljer. www.flygresor.se gillar jag tex. där hitar ni många möjligheter. Sedan har ni möjlighet att förlänga dagarna i Marrakech tex. tills på måndag och tar direktflyg med Norwegian Airlines hem tll Stockholm.

Måltider samt dryck i Marrakech

Dricks – man lämnar alltid dricks i Marocko tex 1 väska att bära 5 dirham, chaufför, guide.

Vegetarian eller matallergier?   Ange det vid anmälan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recensioner

DU. Kerstin. ÄR sååååå värd att spridas över hela världen. Du är så klok , insiktsfull, energigivande, spännande , rolig och generös, ja listan kan göras hur långt som helst. / Malin

Vi vill tacka dig för underbara dagar i Marocko! Vi kommer absolut att åka tillbaka, många gånger. Kramar från A & F

Käre Kerstin, vilken fantastisk resa du skapade för oss! Vilken känsla och generositet! Jag är oändlig tacksam! / M

Reseledare

Kerstin och Hannah Sörbom

Passionerat Marocko och livs älskare som har lett människor till magiska platser runt om i världen, ja i alla så länge jag minns. Det är med mycket glädje, energi och visdom jag leder er inte bara till platser utan även till en ökad medvetenhet i era upplevelser.

Att involverar min familj i mina företag, i mina resor har varit en självklarhet för mig. Mitt företag är mitt liv - och kärleken för olika kulturer, för att få möta människor, för att visa respekt och för att känna, ja det vill jag naturligtvis dela med de jag älskar.

Min dotter Hannah har, sedan hon har varit 15 år ung, varit med på olika äventyr och älskar Marocko (nästan) lika mycket som jag. Med sin "Master of Science in Social Studies of gender" och sin passion för kvinnofrågor ser hon sina besök i Marocko även ur en annan synvinkel.

Det känns extra extra roligt, häftigt och spännande att mötas över generationer. Vi kompletterar varandra, lär av varandra och delar vår öppenhet och vår nyfikenhet. Alltid redo att omfamna livets skönhet.

Anmälan

  Ditt namn (obl)
  Adress (obl)
  Postnummer (obl)
  Ort (obl)


  Faktureringsadress(om annan än adress ovan)
  Postnummer
  Ort


  Kontaktuppgifter

  E-post (obl)
  Telefon arbete (obl)
  Mobil(obl)
  Personnummer(obl, 6 siffror)
  Med att trycka på skicka, godkänner du villkoren för resan