Mindful walk och livsnjutning i Alperna

OBS: Retreaten är framflyttat till 2022

Välkommen till mitt hem, till alperna, bergen, till energierna som finns här i en liten by söder om Garmisch Partenkirchen.

De majestätiska bergen talar om historier som går långt bortom det vad vi kan uppfattar här i tid och rum. Dalen som så mjukt och vackert binder ihop fyra olika himmels riktningar. Vi befinner oss i vår ”mitten av världen”.

Här hittar vi kyrkan med kyrkogården/Maria energierna mitt bland allt vad som livet och vardagen är, vackra gårdar omsluts av höga bergstoppar. En ljuvlig plats för dig som vill njuta, släppa taget om det som har varit, fylla på med ny kraft och energi.

Låt oss upptäckta källor, bergssjöar med glasklart vatten och kanske följa en bit av Jakobs leden passerar just här. Vi kan ligga i gräset och känna in vattenfallets kraft, andas den renande bergsluften och låta energierna flöda. Livet alltså, hur härligt kan det bli?

Det ska bli underbart att mötas här och skapa vår framtid, tillsammans.

Förresten, har du hört att det är i lärk skog älvorna dansar?!

 

 

Galleri

Om Resan

Jag vet inte hur det känns för dig, men efter all Corona tid med isolering och skärm möten längtar jag innerligt efter systerskap, att samtalar om vad som är livets mening för just dig. Att få se varandra, känna, gå bredvid och vara i varandras närvaro och spegling.

Oh vad vi ska njuta, vara tysta, skratta, röra på oss,  äta gott, stilla oss, meditera och ja liiiite överraskningar får jag väl ha:)

Ni som har rest med mig eller mött mig VET att jag älskar njutning med alla sinnen,  vet att vi behöver skämma bort oss ännu mer än vad vi redan gör. Vi ska nämligen fira oss själv, vår kvinnlighet och skönhet. Det är healing i sitt vackraste form och det är så vi skapar vår framtid.

Så vi kommer att bo i den ljuvligaste av alla platser – lyxigt som bara den mitt i byn Ehrwald i Tyrolen, i en urgammal renoverat bondgård med överdådiga blomster arrangemang som förtrollar alla förbipasserande, och oss så klart.) Varje lägenhet har infraröd bastu, bara det!

Att vi åker i försommarens månad juni är ju ingen tillfällighet, allt ska växa, det ska spiras och kännas en ny energi i luften.

Jadå – bergstoppar, milsvida vyer…. hur tror du de påverkar dig??? Att vandra mot livets källor – ursprunget, att andas in vattenfallets kraft, vad händer? Medveten, i stillhet och i rörelse möts vi och är vi. Naturligtvis ska vi samtala och meditera dagligen, det är en naturlig del av veckan och sker i flödet av dagen.

En tur till Garmisch Partenkirchen är inplanerat och även där en underbar vandring igenom Partnachklamm och dess vilda forsar …. bara namnet.

Tanken är att vi rör oss varje dag, kroppen ska vara med och så finns de där smultronställen lite avsides. Högt uppe på bergstoppen (lugnt, det går linbana) eller djupt inne i dalgången. Ni kan även – om ni vill, fortsätta vandringar, åka mountainbike etc, det finns tid för att upptäcka miljön enskild:)

Nejdå ingen uttalad vandringsresa!!! Men att gå 3-4 timmar om dagen har aldrig skadat ngn:)

 

Resefakta

Vi ska bo på:  www.dasbucher.at i Ehrwald, helt enkelt för det är en magisk plats, såååå mysigt, vackert och lyxigt! Ehrwald ligger ca 30 min bilfärd från Garmisch Partenkirchen. Hit kan vi ta tåget som för oss igenom en vacker dalgång och över gränsen mellan Tyskland och Österrike.

Ni kommer att se att det är stora lägenheter (112-115 qm) som vi bor i. Det finns en stor fördel med att bo i lägenhet: Vi kan vara för oss själva, meditera i sköna hörnsoffan, dela tankar, har riktigt kul, dansa etc. Storleken av lägenheterna gör att vi även kan dra oss undan när vi vill och behöver.

Panorama Suite med 2 sovrum dvs för 4 personer

samt Kuschel Chalet. här finns det 2 sgl och 1 dbl rum

Vi kommer att gå ut och äta middag några kvällar och kanske om det känns rätt och inspirerande att laga mat tillsammans. Det inhemska bageriet ligger en stenkast från Das Bucher, så färsk frukostbröd och annat gott är enkelt att fixa på morgonen. Kylskåpen kommer att vara fyllda med lite smått och gott när ni kommer!

Luncher, ja de ska vi njuta av någonstans på vägen, i ngn hydda uppe på bergen eller något restaurang som finns i närheten där vi är för dagen. Hoppas ni älskar fika och tårta, lika mycket som jag för det finns det gott om. Hmmm och mums för Apfelstrudel, Sachertorte eller Schwarzwälder Kirsch Torte.

JAg råder er att avvakta med flygbokningen, alternativt boka en ombokningsbar biljett. All transfer hjälper jag till med, transfer tiden är ca 2,5 timmar med bil så det är skönt om vi kan samåka. Sedan finns det bra tågförbindelser mellan flygplatsen och Ehrwald.

Såhär kan en dag se ut: 

08:00 Morgonmeditation med temat för dagen. Det kan handla om: Andningen, sinnenas ökad medvetenhet, möjliga hinder på vägen till ditt bästa jag, att vara närvarande i dig själv, att leva meningsfullt. Hämta hem din kraft, balans i livet, njutning, teman anpassas efter gruppens energi och behov.

09:00 Frukost

10:00  Utflykt / vandring

14:00 Åter på Chalet Bucher

15:00 Infraröd bastu / bubbelpool, swimming pool

16:00 Föreläsning/ samtal med Kerstin

 

Retreat avgift: 6 000 sek per person 

Kostnader som tillkommer: 

 • All mat samt dryck och personliga utgifter
 • Kostnader för boendet samt transfer till / från flygplatsen i Muenchen är 720 Euro per person i delat dubbelrum, alt. i de 2 enkelrummen som finns. Boendet och transfern betalas på plats
 • Det kommer att finnas en väl fylld kylskåp med frukostmat bla. när ni kommer till Das Bucher

OBS: Ange vid bokning hur du önskar att bo!

I Kuschel Chalet finns det 2 enkelrum och 1 dubbelrum

I Panorama Suiten finns det 2 dubbelrum.

För enkelrummen gäller först till kvarn!

 • Anmälan och villkor: Anmälan formuläret du ser här på sidan.
  När du fått din anmälan bekräftad betalar du anmälningsavgiften som är 3 000 sek och en del av retreatavgiften. (Det sker ingen fakturering just nu) Resterande summa dvs. 3 000 sek betalas senast 30 dagar innan avresa. Allt mot faktura från Sinnenas resor.
 • Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid förhinder eller avbokning.
  Reseförsäkring och ev avbeställningsskydd kan tecknas via försäkringsbolag och bank.
 • Vid fakturering till företag tillkommer moms.
 • Vegetarian eller matallergier?   Ange det vid anmälan
 • Angående flygbokning: Vi avvaktar lite med detta pga Corona! Följer rapporteringen och läge.

Sinnenas resor är inget resebyrå och det ställs inga resegarantier av företaget. Jag, Kerstin bjuder in och håller i retreaten på plats.

OBS: Minimum deltagare 6

Recensioner

Du är en amazing människa. generös, klok, ödmjuk, fantasifull och modig. Ja listan kan fortsätta i evighet! Världens absoluta bästa Kerstin / M.

Tack från botten av . Du är så fantastisk och självklar vilken inspiratör!

Tack Kerstin för helt fantastisk resa med massor av upplevelser som vanligt. Såväl i det yttre som det inre. / M.S.

Du kan verkligen få människor att växa / T.

Resan infriade mina förväntningar till max. Kerstin är obeskrivlig, engagerad, kunnig, rolig och omtänksam. / R.

Reseledare

Kerstin Sörbom

Läs gärna mer på hemsidan!

Ärligt talat så trodde jag aldrig att jag skulle leda kvinnor till Österrike och byn där min far ligger begravd, dit jag har rest under 26 års tid och då inte tyckt att det var något särskild. OK en dragning har alltid funnits, men inte någon annan medvetenhet.
Men så hände det i somras för 3 år sedan, när jag skulle dit på en skön semester med min man att jag lyssnade inåt. Liiiite till, lite djupare. Det var nämligen så att mitt högre jag gick igång så snart jag hade kommit fram till byn. Alltså.... det blev otroligt och en mycket mäktig tid. Jag insåg att det är dit jag ska leda några få medvetna kvinnor.
Nu har jag haft lyckan att ha rest med en grupp kvinnor hit och det har varit en helt otrolig upplevelse.
Sommar 2021 är det dags igen

Anmälan

  Ditt namn (obl)
  Adress (obl)
  Postnummer (obl)
  Ort (obl)


  Faktureringsadress(om annan än adress ovan)
  Postnummer
  Ort


  Kontaktuppgifter

  E-post (obl)
  Telefon arbete (obl)
  Mobil(obl)
  Personnummer(obl, 6 siffror)
  Med att trycka på skicka, godkänner du villkoren för resan