Marocko – Äventyr i stillhet och rörelse

Har du någon gång undrat hur det känns att ligga vid en lägereld i öknen och blicka upp mot stjärnhimlen? Har du någon gång undrat hur verklig tystnad låter? Har du någon gång undrat vilket äventyr som väntar dig bortom bergen? I oktober reser vi till Marocko för att ta reda på svaren. Vill du följa med? I dagsläget har vi enbart 1 plats kvar! Målet för den här unika resan är en tre dagars retreat i Sahara. På vägen dit kommer vi att uppleva storslagen natur, unik arkitektur och färgstark kultur. På plats i Sahara kommer vi tillsammans, och med guidning av Kajsa, använda oss av öknens stillhet för att varsamt söka oss inåt. I samtal, meditationer och övningar närmar vi oss hjärtats längtan och vår egen inre vision. Vi tar hjälp av den unika miljön såväl som av mystikens tidlösa visdomar för att finna det som vilar inom oss redo att upptäckas och uttryckas.

Det här är resan för dig som söker en upplevelse utöver det vanliga, och som längtar efter att utvecklas på djupet tillsammans med andra.

Är det du?

Varmt välkommen hälsar Kajsa och Kerstin!

Galleri

Om Resan

Vårt äventyr börjar i det myllrande Marrakech, ormtjusarnas och sagoberättarnas stad. Efter ankomsten och transfern till våra vackra riader fortsätter vi dagen med besök på hamam där vi blir rituellt skrubbade och förberedda inför vår resa.

Tidigt på morgonen dag två tar vi sikte på Atlasbergen. Vi åker bekvämt och säkert i 4×4 bilar, men resan är lång och vägarna vindlande medan vi färdas genom det andlöst vackra bergslandskapet.

På vägen mot världsarvsstaden Ait-ben-Haddou, där vi sover över en natt, stannar vi i staden Telouet och besöker dess berömda kasbah.

Dag tre når vi småningom Saharas öken där vi bor vi i lyxutrustade tält med egen toalett/ dusch (dock ingen internet). Väl på plats i öknen ges vi tid för vila och reflektion kring det vi dittills sett och upplevt, men det är också här som den verkliga resan börja. I samtal, meditationer och övningar närmar vi oss hjärtats längtan vår egen inre visdom.

Efter tre nätter är det dags att lämna öknens mystik och återvända till civilisationen. Men först passerar vi Todra Gorge, en gigantisk ravin som löper genom de höga Atlasbergen. Där stannar vi till för natten och för att få uppleva den magnifika naturen.  Vi öppnar oss för det platsen har att ge och kanske samlas vi i en meditation innan vi ger oss av.

Under eftermiddagen dag sju anländer vi åter till Marrakech.

Resans sista och åttonde dag är det dags för hemfärd. För dem som önskar och som åker senare på dagen finns tid för shopping i Marrakech där souken erbjuder oändliga möjligheter att fynda. Stanna gärna en natt till, Marrakech har så mycket att erbjuda!

För att kunna erbjuda er den bästa, prisvärdaste och enklaste flygrutten så har vi lagd utresan tills söndag den 23 oktober 2016 och att retreaten avslutas på söndag den 30 oktober.
Flyget går från Stockholm 06:20 och är i Marrakech kl 12:55, därmed får vi redan en eftermiddag i denna magiska staden.
Hemresa den 30 oktober är kl 14:55 så även här har vi förmiddagen att göra det som vi önskar att göra.

Sedan så vill jag gärna tipsa om att OM ni har möjlighet att stanna en extra dag i Marrakech med mig som visar er runt så ligger flygpriset lite lägre och jag erbjuder den extra övernattningen för ett jättebra pris

Resefakta

För vem

Det här är en resa för dig som ser fram emot att möta andra och att utvecklas i grupp. Förmodligen har du läst Kajsas böcker i trilogin om Hjärtats väg och längtar efter fördjupning. Resans och resmålets karaktär gör att vi kommer improvisera en hel del. Kajsa guidar oss intuitivt och vad det kan innebära vet ingen av oss i förväg. Tillit och öppenhet för överraskningar och det oväntade är bra att packa med! Förutom vår retreat i Sahara innebär resan även långa bilresor på vindlande vägar, stadspromenader på ojämna och trånga gator och vandring i vild natur. Ett fantastiskt äventyr i stillhet och rörelse!

När

Resan börjar på vår riad i Marrakech 23 oktober 2016, och avslutas med en morgonsamling 30 oktober 2016.

Boende

Campen i Sahara är klassificerad som ”lyx” dock befinner vi oss i en öken så sand är svårt att undvika och respekt och hänsyn för miljön är viktig. Vi har valt våra boende md stor medvetenhet om det som vi vet passar gruppen och retreatens syfte. Riaden i Marrakech och hotellet i Ait-Ben-Haddou håller mycket bra klass.
Deltagarna bor två och två. Har man inget önskemål om att dela med en viss person parar vi ihop er (och det brukar bli jättebra!).

Innehåll och aktiviteter

Retreaten och resans innehåll skräddarsys för gruppen av Kajsa Ingemarsson och Kerstin Sörbom som också leder resan.
Vi utgår ifrån att du längtar och ser fram emot att delta i de gemensamma aktiviteter såsom vägledda samtal, meditationer och övningar.

 

Recensioner

Helt fantastiska dagar med vackra möten och härliga, ärliga samtal. Kajsas guidning och ”ledande” av samtal och meditationer är bland det vackraste jag upplevt. Tack!

Hela jag fylldes på med livsenergi. Om ett gott skratt förlänger livet kommer jag att bli 150 år efter den här resan. Som jag skrattade!

Kajsa har en djup kunskap om vad det innebär att lyssna till sitt inre och att följa hjärtats väg, och har en unik förmåga att förmedla svårbegripliga ämnen på ett mycket konkret och tydligt sätt. Kerstin tog hand om resan med värme och personlig omsorg och Marocko var en magisk plats att resa till.

Det var en ynnest att vara en del av de samtal som vi hade i Marocko. Resan har gett mig så mycket inuti, det har hänt en massa bra saker som jag inte kan sätta ord på, sånt som bara känns varmt och gott där inne och som växer och växer.

Jag har länge närt en önskan om att finna ett sammanhang med likasinnade – vanliga människor som vill ha balans i livet, som vill bejaka sin kreativitet och reflektera över livet och universum. Just sådana människor samlades på vår resa och tack vare det har jag funnit vänner och nya insikter för livet.

En underbar inre och yttre som jag kommer att bära med mig resten av mitt liv.

Jag är evigt tacksam för att jag följde med. Kajsa är en fantastisk person som har öppnat mina dörrar, mina ögon, mina öron, mina känslor och kontakten med mitt hjärta.

Kerstin, ett stort tack för att du gjorde resan till Marrakech till ett minne för livet speciellt genom din värme och lyhördhet för var vi alla befann oss på vår ren personliga resa. Jag är tacksam för att du med varsam inlevelse visade mig hur mycket av det som jag upplevde som stora hinder bara fanns i mitt huvud. Jag känner mig lättare, gladare och lyckligare i mitt liv nu. Du är en sann medmänniska som gör skillnad. Tack! Vi håller kontakten. Varma kramar, Carmen

Reseledare

Kajsa Ingemarsson

Kajsa är författare, föreläsare och inspiratör inom området personlig utveckling. 2015 avslutade hon sin banbrytande trilogi om människans dolda potential: Den magiska gnistan, Modern mystik och Hjärtats väg. Hon har tidigare lett ett flertal mycket uppskattade retreater utomlands såväl som i Sverige.

Kerstin Sörbom

Kerstin ser till att allt praktiskt fungerar, men också att vi tillsammans bildar en gemenskap som präglas av tillit och glädje.Hennes förmåga att sprida livslust och passion för inre och yttre resor har präglat henne livsval med över trettio års erfarenhet inom resebranschen och fjorton år som samalsterapeut och livscoach.

Anmälan

  Ditt namn (obl)
  Adress (obl)
  Postnummer (obl)
  Ort (obl)


  Faktureringsadress(om annan än adress ovan)
  Postnummer
  Ort


  Kontaktuppgifter

  E-post (obl)
  Telefon arbete (obl)
  Mobil(obl)
  Personnummer(obl, 6 siffror)
  Med att trycka på skicka, godkänner du villkoren för resan