För den mogna hippien - ökenretreat

Retreaten är nu fullbokad men om du längtar efter Saharas oändliga visdom, det kommer ett nytt retreat till södra Marocko i mars 2018!

Om du längtar efter DU tid, är nyfiken på vad världen har att erbjud i denna livs fas har du kommit rätt. Du ska gilla äventyr, rörelse, möte med andra kulturer, snabba vändningar, systerskap, respekt och du älskar solhälsningar på morgonen och en medveten livsstil. Följ med mig om du är: ”The matured hippie”, hahaha det låter ju underbart och det känns verkligen fantastiskt att kunna erbjuda dig just detta äventyr.

Retreaten är mycket exklusivt vilket nödvändigtvis inte innebär lyxigt men en ”once in a lifetime” upplevelse med bäst möjliga standard och mycket omtanke och känsla av de som tar hand om oss.

Varje dag innehåller stunder av gemenskap i form av meditationer och sharings, i form av tider av tysthet och gemenskap. Tanken är att vi ska gå beyond sanningar som skapas av vårt förnuft och våra känslor. Ett medvetande tillstånd där vi är just här och nu, i acceptans och i vår potential.

Om er webbläsare inte hittar information om RESAN samt RESFAKTA, skicka ett mail till kerstin@sinnenasresor.se så kommer all information via e-post snarast:)

 

 

Galleri

Om Resan

Varje dag innehåller stunder av gemenskap i form av meditationer och sharings, i form av tider av tysthet och gemenskap. Tanken är att vi ska gå beyond sanningar som skapas av vårt förnuft och våra känslor. Ett medvetendetillstånd där vi är just här och nu, i acceptans och i vår potential.

21 oktober: Ankomst till Marrakech
Förhoppningsvis hinner vi med en obligatorisk hamam besök under eftermiddagen, det beror på när flygen går.  Kvällen så har vi en skön välkomstmiddag och bekantar oss med varandra.

22 oktober: Marrakech – Teiouet – Ait Ben Haddou
Tidigt på morgonen börjar det riktiga äventyret när vi plockas upp med 4×4 jeepar och beger oss söderut. Vi tvärar Tizi-n-Tichka pass på vår väg mot Quazazarze.  Här gör vi en kort stop för att besöka Kasbah de Telouet, ett urgammalt hem som tillhörde Pacha Glaoui. Lunch och därefter vidarefärd mot Kasbah Ait Ben Haddou, en verkligen magisk plats, en del av er kanske har sett bilder från Star wars som spelades in här.

23 oktober: Ouarzazate – Skoura – Tinghir
Efter frukosten kör vi läng dadlarnas dal, helt fantastiskt att se miljontals palmer som löper som en strid ström längs vägen. Vi passerar Lake Ouarzazate, och Kasbah de Skoura för att sedan fortsätta västerut mot byn Boutaghar.  Lunch kommer vi att äta vid de spännande Todra Gorges där vi även kan ta en kortare promenad. Därefter fortsätter via High Atlas  Övernattning längs vägen.

24 oktober: Tinghir – N´kob – Mhamid
Dagen börjar tidigt och vi tar oss via Tazarine och berber byar mot Zagora som är en livlig handelsplats mot Sahara.  Vad sägs om ett stop vid det koranska biblioteket, och underjordiska vägar? Vi åker vidare mot M´Hamid där vi sedan lämnar våra 4×4 för att kameler tar oss den sista biten in i campen. Nu kan vi njuta av stillheten, en kopp mynta the och en underbar solnedgång vid lägerelden.

25 oktober: M’Hamid
En härlig heldag i Sahara med övernattning i camp

26 oktober: Chegaga – Forum Guida – Oasis OF Fint
En spännande dag som leder oss från vår camp mot Iriquil Lake för att komma fram till en liten oas. Här bor vi och äter middag med en berber familj.

27 oktober: Fint Oasen – Tchika – Marrakech
Vi tillbringar förmiddagen i oasen och Quazarzate för att efter lunchen återvända mot Marrakech

28 oktober: Hemresa för de som önskar. Om ni vill stanna kvar i Marrakech, säg till vid bokningen. Jag hjälper gärna till med övernattning osv. Det kan vara skönt att grunda alla upplevelser innan man åker hem:)

Resrutten och allt praktiskt, ja det är planerat in i minsta detalj eller låt oss säga, så gott det går. Från att du landar i Marrakech tills du flyger hem ska du verkligen kunna släppa kontroll och vara i kontakt med hela dig.

Håll i dig och åk med!

Resefakta

 

 

 

Recensioner

"Jag insåg första morgonen i Sahara att hela jag längtat efter den sortens samhörighet i många år. Jag är så tacksam för den här resan, det går inte beskriva det är beyond" Therese

"Kerstin skapar upplevelser på vackra platser, underbara människor och miljöer med stadig hand, sprider vänlighet och kärlek. Tack för en underbar och oförglömlig resa i Marocko" Ingela

"Tack 🌸 Du var helt fantastisk, alltid redo att hålla, fixa, lyssna och ge insikt. Kärlek till dig" Maya

Reseledare

Kerstin Sörbom

Jag älskar rörelse, upplevelser, vinden som smeker min kind mitt i farten.
Musiken i bilen när vi färdas igenom oändlig landskap och som för känslan vidare till magiska äventyr. Möten med kulturer, leenden i andra människors ansikten när vi får titta i varandras ögon.
Att få leda dig till kraftplatser där du bara känner att här, här kan jag expandera, andas in i djupet av min själ. Det är det jag brinner för. Att skapa en oförglömlig upplevelse, tillsammans med dig!

Anmälan

  Ditt namn (obl)
  Adress (obl)
  Postnummer (obl)
  Ort (obl)


  Faktureringsadress(om annan än adress ovan)
  Postnummer
  Ort


  Kontaktuppgifter

  E-post (obl)
  Telefon arbete (obl)
  Mobil(obl)
  Personnummer(obl, 6 siffror)
  Med att trycka på skicka, godkänner du villkoren för resan