Stillhet och äventyr – i en glädjefylld blandning!

Vi ska njuta, skämma bort alla våra sinnen, vara lekfulla och busiga. Vi ska meditera och affirmera.

Du ska få vara DU och fylla alla dina livsdepåer igen. Så härligt det låter!

Tillsammans ska vi lära oss att laga marockansk mat. Lukta, känna alla dess kryddor och känner efter med fingerspetsarna och med gommen. Visst ska vi rida de där exotiska kamelen eller kanske vågar du känna energin av en arabisk fullblod när du galopperar längs den milslånga stranden. Vid den magnifika kusten visar oss byns kvinnor hur det äkta arganolja tillverkas, jadå – vi ska skämma bort våra hösttorra kroppar med ljuvlig närande olja.

Hur låter lite surfing i dina öron? Haha – jag provade för några veckor sedan och det var hur kul som helst.

Observera att det finns en plats kvar mot tillägg för enkelrum vid havet. Du kan flyga ut till Marrakech och hemresan kan ske från Agadir!

Galleri

Om Resan

Retreaten påbörjar vi i magiska Marrakech där vi stannar i 2 nätter på en exotisk Riad, mitt i den gamla staden.

Här får du möjlighet till fantastiskt shopping, att besöka kulturella sevärdheter samt strosa i de smala gränderna. Vid platsen Jemel El Fnaa, mitt i hjärtat av det gamla Marrakech och när solen har gått ner så möts människorna till sång, sagoberättelser, affärer och det ena och det andra. Här kan du lukta och känna på en livspuls som är helt unikt och som så många pratar om när de väl har fått känna den en gång i sina liv! Hoppas hoppas att vi får en stund tillsammans med en storyteller som förför oss med arabiska visdomar och sagor.

Det är alltid med lite vemod man lämnar Marrakech, men nu väntar ju havets vyer, stillhet, glädje och en ”lunk” som är rentav himmelsk. Ja nu tar vi oss vidare till kusten, och vårt resmål för de resterande 5 dagarna.

Vågornas brus hörs när vi öppnar terrass dörren i våra rum och närmast möter vår blick de härdade och vindutsatta kronorna av argan och olivträd, okejdå – poolen finns ju där:) Det är ett kargt landskap här och när blicken vandrar vidare, ja så ser vi det kraftfulla havet. Kanske kanske så stjäl de vild strövande åsnorna vår uppmärksamhet. Det är stilla här, alldeles stilla och miljön den omfamnar oss mjukt och vackert.

Följer du med till den lokala hamamen och möter kvinnor som du annars inte ser i ögonen? Det är med vackra och välvilliga leenden vi kommunicerar med varandra, ni vet det universella språket. Låt oss möta människorna som är så vänliga, mjuka och helt underbara.

En dag ska vi ta oss till lilla staden vid havet, Essaouira. Där fångas våra blickar av alla färger, hantverk och former, av de små blåa fiskebåtarna och de modiga människorna som vågar sig ut varje dag får att få sig sin fångst.

Att vi börjar dagarna med meditation och samtal, behöver jag även nämna det? För mig handlar att åka på retreat om att ”drar sig tillbaka” och öka vår medvetenhet i allt vi gör och allt vi är.

Älskar du möten, samtal som inte bara handlar om vardagen, vad du jobbar med och annat som vi under denna vecka kan lämna därhemma? Vill och längtar du efter att möta dig själv och hitta likasinnade?

Jag längtar i alla fall efter att se glädjen som finns inom dig, höra din förlösande skratt efter att du har utmanat dig lite, kanske när du har provat att surfa och 100 liter saltvatten finns i din mun och dina ögon.

Det är en gåva att få uppleva livet i Marocko, att utmana våra fördomar. Mina tidigare med- resenärer är alla överens om att människorna, landet har långt långt överträffat deras förväntningar och de flesta planerar at återvända. Och några återvänder med mig:)

Varmt välkommen till Marrakech och havet – i mitt älskade Marocko.

loisirs-hotel-tasgua-yan-03

 

En dag kan se ut så här:
Morgonmeditation och sharing
Frukost
Egen tid
Lunch
En gemensam aktivitet (se program)
Middag

 

Resefakta

DSC02803

 

 

Recensioner

Kära Kerstin, vilken fantastisk resa du skapade för oss! Vilken känsla och generositet! Jag är oändlig tacksam! Marie

Återigen; stort tack för en fantastisk vecka på alla sätt och vis. Jag är både lite mer närvarande, klokare, mer i balans och har ett litet större hjärta. <3 Mia

Reseledare

Kerstin Sörbom

Kerstin är samtalsterapeuten och grundaren till Sinnenas resor som har runt 30 års erfarenhet av att leda yttre och inre resor. Hennes kunskaper och erfarenheter i kombination med hennes aldrig sinande nyfikenhet skapar unika utrymmen för deltagarna att kunna njuta och uppleva retreaten fullt ut. Sedan flera år tillbaka har hon en passionerad relation till Marocko och leder ett flertal retreats i detta magiska land

Anmälan

  Ditt namn (obl)
  Adress (obl)
  Postnummer (obl)
  Ort (obl)


  Faktureringsadress(om annan än adress ovan)
  Postnummer
  Ort


  Kontaktuppgifter

  E-post (obl)
  Telefon arbete (obl)
  Mobil(obl)
  Personnummer(obl, 6 siffror)
  Med att trycka på skicka, godkänner du villkoren för resan