Bubblande kreativitet och mjuk sinnlighet i vidunderliga Marrakech

Låt oss börja dagen med en stunds meditation och mindfullness, med tid för sharing och att sätta intentionen för dagen. Sedan, fyllda med alla våra förväntningar, med nyfikenhet och öppenhet  för allt som är ger vi oss ut till stadens myller, ta emot färger former, kultur, ljud och skönhet.

Vill du skriva, tänka, bara vara, drömma eller avsluta ngt? Möjligen en ny eller omstart, här har du all tid och möjlighet att låta dig berusas av platsens ande, av all rikedom som Marrakech har att erbjuda. Fantastiska palatser, museer,  och historiska platser, muslimska traditionella trädgårdar, Medinan, souken och den nya stadsdelen som växer sig allt större. Berbermuseum och mindfull trädgård, museum de fotografi, det finns så mycket att se och göra, det gäller att bestämma sig hur och vad man vill ta till sig.  Möjligen vill du göra inköp till din shop eller till dig? Möjligheterna är oändliga och jag vill visa dig vägen, förmedlar kontakter, håller ramen och ja, spacet så att du kan få din absolut bästa upplevelse.

 

Galleri

Om Resan

När blommar din kreativitet, när skapar du som bäst och hur känns det inom dig?

Dagarna i Marrakech är en kreativ hub där vi ger oss utrymme att vara vår egna bästa kreatörer, lämnar begränsningar och tar stegen fullt ut in i det nya, det som väntar och längtar efter att få se dagens ljus. Finns det ett aber, låt oss se vad det består av för att sedan bli lite wild and crazy, spana, tänka stort, finns det egentligen gränser i det som är möjligt?

Ny content till en kurs, fotografier eller filmer, Marrakech är känd för sitt otroliga mjuka ljus. Skriva i din bok, podda, göra inköp? Allt är möjligt och min önskan är att vi ser varandra, pushar, ger och tar emot idéer, ger feed-back och stöttar varandra. Du ska komma hem med ny energi, kraft, livslust och medvetenhet!

Det ligger en förväntansfull känsla i luften på morgonen när dagen, livet precis börjar. Vi möts på riadens tak för att, en stunds meditation och samtal så att vi sätter vår egen intentionen för dagen. Vad behöver du, vilken känsla vill du väcka inom dig, vad kommer du att vara tacksam för när dagen når sitt slut. Frukosten serveras sent här, allt så att du kan ha e lugn och skön stund för med dig själv.

I souken hittar du fantastiskt och unik hantverk som görs på plats, det glittrar och glimrar, det surrar och ibland, när du smyger runt hörnet är det nästan tyst och stilla. De färggranna babuscherna, ja du kan välja färg och tofs de görs bara för dig! Lyktor och lampor, vissa hand hamrade andra ….. Keramiken, den behöver jag väl inte skriva så mycket om? Kuddar, tyger, kläder, glas och korgväskor, såsås mycket av allt.

Njut av oförglömliga solnedgångar på restaurangens tak där atlasbergens snötäckta massiv långsamt försvinner i natten eller det lilla stället runt hörnet som bara serverar marockansk mat.

Marrakech förtrollar med sin mångsidighet. Kristna, judar och muslimer lever och jobbar sida vid sida. I decennier har Europas modeikoner vallfärdat hit.  Le Jardin Majorelle med sitt berbermuseum är nästan ett måste när man är här. Du kan beundra Yves Sant Laurents trädgård med sina färger, och växter. Det är en ljuvlig utgångspunkt för att besöka den moderna stadsdelen med sina utsökta små butiker.  Att människor från alla världens hörn har lockats i decennier till Marrakech kommer du att förstå när du sitter vid en av de många uteserveringarna vid stora torget, Jemal El Fnaa. Det är som livet sker här, med alla människor som strosar och som handlar, med ormtjusarna som du hittar bara här, åsnor och storytellern som berättar gamla sagor. Det är musik, det är möten och mat som gör torget som en magnet för turister och för marockaner.

Naturligtvis finns hamam och massage på riaden, men du kan ju även prova på en av de många andra som finns här. Att låta en annan kvinna skrubba dig, ren och len, det är verkligen en upplevelse. Tanke och känslomässigt kan du bestämma dig att lämna vardagen, bekymmer bakom dig och förnyas – på alla möjliga plan. För mig är det en ritual. Så snart jag kommer till Marocko går jag på hamam och så är jag DÄR, på plats. Arganoljan som man kan smörja in sig med efter behandlingen och som bara finns i Marocko – jag säger bara muuuum för huden!

En dag lagar vi en traditionell maträtt tillsammans, känner dofterna av de otaliga kryddorna, lämnar tanginen i den lokala ugnen och njuter sedan av det vi har skapt.

För att lämna myllret en stund tar vi oss ut på en dags färd mot de kraftfulla Atlasbergen, besöker Ekologiska saffranstillverkaren som även har en helt otrolig mind full trädgård. Vi stannar vid matthandlarna där kvinnor lämnar sina fantastiska verk så att de säljs vidare i dessa kooperativen. Det är här, utanför stan vi får nya perspektiv, nya intryck och nya känslor väcks.

Låt mig lova dig några oförglömliga dagar här i mitt älskade Marrakech. Dagar fyllda med intryck och samtidigt dagar i medvetenhet, i tid med dig själv och ditt skapande.

 

Resefakta

 

En dag kan se ut som följande:

07:30  Meditation, övning i Mindfullness på riadens tak

08:30  Frukost

10:00   Samtal och vi sätter intentionen för dagen. Vi pratar om det som vi behöver just nu för att komma vidare i vår process, eventuella hinder eller möjligheter. Vi kan diskutera eventuella idéer, bollar tankar etc.

10:45   Tid för utforskande av Marrakech, jag leder olika kortare utflykter som ni signar upp för. En stadsrundtur med loka guide, utforskande av souken, ett gemensamt besök på hamam, cooking class etc.

16:00   Ses vi för eventuella funderingar samt för övningar som ska stärka kreativiteten, högläsning ur min bok och filosofiska samtal runt ämnet som berörs i boken, meditationer samt gemensamt skapande.

19:00   Dags för middag

En dag åker vi på en heldagsutflykt till Ourikadalen inkl besök hos saffrans tillverkaren.

Din investering i workshop och min ledning/guidning på plats:  6 000 sek, det ingår även dagsutflykt till Ourikadalen som en del av min workshop

Vid fakturering till företag tillkommer 25% moms

Det tillkommer:

Flyg Sverige / Marrakech t/r

Just nu finns det super bra flygpriser / tider med Austrian Airlines från/ till Stockholm, passa på!

Övernattning på riad, 6 nätter inkl frukost. Räkna med ca 65 Euro per natt per person i delat dubbelrum

Alla måltider, taxitransfers, evtl museiinträden och dryck etc i Marrakech

Dricks samt  personliga utgifter.

Upplägget är så att ni kan välja fritt på plats vilka aktiviteter ni vil vara med på. Möjligen vill ni ha egen tid, ligger vid ngn pool under dagen, ja ni bestämmer. Aktiviteter bokas separat enligt ett schema, jag har som en ”meny” som ni kan välja av och så betalar ni på plats.

När du har skickat in din anmälan mailar jag dig information hur du kan boka riad.

Bokningsregler

Vid bokning får du en bekräftelse av oss samt en faktura på anmälningsavgiften som är  3 000 sek. När anmälningsavgiften är betalt så är bokningen bindande för båda parter och du bekräftar även att du tar dela av all information vi skickar ut. Resterande belopp betalas på faktura 30 dagar innan avresa.

Inom god tid före avresan skickar vi ut information som berör passbestämmelser, reseförsäkring och vaccination samt annan praktisk information
Se igenom din reseförsäkring: Du måste ha en heltäckande reseförsäkring som ger fullgott skydd vid sjukdom och olycksfall, skall dessutom täcka kostnader vid ev hemtransport.

Meddela oss om du har några särskilda behov eller/ och önskningar, tex om du är allergiker

Följande regler gäller för avbokning av resa:

Avbokar du din resa tidigare än 30 dagar före avresan gäller ingen återbetalning av anmälningsavgiften.
Vid 30 dagar före avresan eller senare betalar du hela kursavgiften, dvs 6 000 sek
Avbokning vid sjukdom: All återbetalning regleras direkt av försäkringsbolaget, teckna en lämplig försäkring
Du kan överlåta din plats i gruppen till en annan person

Pga av Corona gäller följande: Skulle det visa sig inte möjligt och lämpligt att resa till Marocko i oktober så som vi önskar, kommer vi med besked minst 30 dagar före avresa. I så fall återbetalar vi alla kostnader, dvs anmälningsavgift.

Varmt, varmt välkommen och hör av dig om det är något du undrar över!

Kom ihåg att jag leder workshoppen i Marrakech jag är alltså ingen resebyrå men tipsar dig gärna om det ena och det andra innan avresan.

 

 

 

 

Recensioner

Se fliken "vitsord"

Reseledare

Kerstin Sörbom

Så snart jag landar i Marrakech och kliver av planet, sätter mina fötter på Afrikas jord, börjar det bubblar i mig. Platsen har väckt min sinnlighet, kvinnlighet, min inre visdom, kreativitet och njutning. Varje gång, sedan 12 år tillbaks hänförs jag av människorna, av kraften, ödmjukheten, kulturen och dess rikedom här. Det har blivit otaliga retreats med olika teman i detta underbara land, allt från Sahara, Atlasbergen, Atlanten, platser som har berikat och berörd mig och mina medresenärer på olika sätt och alla retreats har haft olika intentioner.
Min egen trygghet känns och skapar en miljö där du känner dig hållen och sedd. Jag älskar när det är lite fart, när det oväntade sker. Det är i detta utrymme vi kan skapa vad som helst och det är även här, i det oväntade vi släpper kontroll och hittar nya vägar.
Som ekonom, som ledare till otaliga resor sedan 1987 och som samtalsterapeut i psykosyntes sedan 20 år tillbaks är det just mina kunskaper och erfarenheter som gör mig till den ledaren jag är.
Meriter bla. ;
Ambassadör för kvinnors företagande
Utbildning i 2,5 år hos Barbro Dahlbom Hall: Kvinnor som leder kvinnor
Karriärscoaching

ICF Coach

Anmälan

  Ditt namn (obl)
  Adress (obl)
  Postnummer (obl)
  Ort (obl)


  Faktureringsadress(om annan än adress ovan)
  Postnummer
  Ort


  Kontaktuppgifter

  E-post (obl)
  Telefon arbete (obl)
  Mobil(obl)
  Personnummer(obl, 6 siffror)
  Med att trycka på skicka, godkänner du villkoren för resan